22 Ekim 2025
kavurucu-sicaklarin-altinda-hasat-basladi-bu-lezzet-90-liraya-satin-alinabiliyor-xym9aIqP.jpeg
Lezzeti ve içerdiği selenyum oranıyla dünyada ün kazanan Taşköprü sarımsağının tarlalardan toplanması için yoğun mesai harcanıyor. Kastamonu'da 5 bin ailenin geçim kaynağı olan Taşköprü sarımsağı, bu yıl yaklaşık 25 bin dekar alanda yetiştirilirken ...

Taşköprü Sarımsağı Hasat Zamanı Geldi!

Taşköprü sarımsağı, lezzeti ve içerdiği selenyum oranıyla dünyada adını duyurdu. Kastamonu’da 25 bin dekar alanda yetiştirilen ve 30 bin ton rekolte beklenen Taşköprü sarımsağının hasat sezonu başladı.

Binlerce kadın işçi, Taşköprü ilçesindeki tarlalarda büyük bir emekle sarımsakları topluyor. Hasadın 20 gün kadar süreceği tahmin ediliyor.

Taşköprü’de sarımsak pazarında ise fiyatlar şu şekilde: küçük boy sarımsak 90, orta boy 140-160, büyük boy 160-200, duble sarımsak ise 200-230 lira aralığında satılıyor.

Üretici Metin Kabadayı, bu yılın rekoltesinden memnun olduklarını belirterek, doğal yöntemlerle üretim yaparak kaliteli sarımsaklar elde ettiklerini vurguladı. Kabadayı, “Bu yıl ilkbahar yağışları sayesinde hem kalite hem verim açısından güzel sonuçlar aldık” dedi.

Hasat sürecini yöneten Aliye Güllü, sarımsakların kalitesinden memnun olduklarını ve 20-25 gün boyunca hasadın devam edeceğini belirtti. Emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.