Sağlık turizminde 2025 hedefi 12 milyar dolar

Sağlık Turizminde Türkiye Hedef Büyütüyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ural, Türkiye’nin 2025 yılında sağlık turizmi alanındaki hedeflerini açıkladı. Ural, ülkenin 2 milyon turist ve 12 milyar dolar gelir elde etmeyi planladığını söyledi. Sağlık turizminde Türkiye’nin yükselişte olduğunu belirten Ural, “Ulaşımın kolay olduğu her şehirde sağlık turizmi geliştirilebilir. Türkiye artık dünya çapında bir sağlık turizmi lideri olma yolunda ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Sağlık Turizminde Türkiye’nin Yükselişi Devam Ediyor

Elif Ural, TÜİK verilerine göre Türkiye’nin 2024 yılında sağlık turizmindeki başarısını vurguladı. Ülkenin 1,5 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaparak 3 milyar dolar gelir elde ettiğini aktaran Ural, Türkiye’nin sağlık turizmindeki gelişimine dikkat çekti. Özellikle medikal turizmin Türkiye için önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirten Ural, “Geçen yıl ülkemize gelen sağlık turistleri daha çok medikal operasyonlar, diş tedavileri ve estetik uygulamalar için geldi. Sağlık turizmindeki hedeflerimiz oldukça büyük. Termal turizm, talassoterapi, fizik tedavi ve engelli turizmi gibi alanları da geliştirerek hedeflerimize ulaşmayı planlıyoruz” dedi.

  • Antalya’da Dental Turizm Yükselişte
  • Çekya Türkiye’nin Rakibi

Ural, Türkiye’nin termal turizm potansiyeline de dikkat çekti. Afyon ve Mersin gibi bölgelerdeki otellerin sağlık turizmi için daha fazla yatırım çekmesi gerektiğini belirtti. Ülkenin 20 milyar dolar gelir hedefine hızla ilerleyebileceğini ifade eden Ural, “Termal ve fizik tedavi turizmiyle engelli turizmini bir araya getirerek Türkiye’nin sağlık turizmindeki başarısını daha da artırabiliriz” şeklinde konuştu.

Estetik Turizminde Türkiye’nin Yeri

Ural, Türkiye’nin estetik turizm alanındaki potansiyeline de değindi. Özellikle Orta Doğu ülkelerinden talep gören burun estetiği ve vücut şekillendirme operasyonlarının Türkiye’de önemli bir pazar oluşturduğunu belirtti. Ural, İstanbul’un saç ekimi ve cerrahi operasyonlarda öncü olduğunu vurgulayarak, Antalya’nın da dental turizmde öne çıktığını aktardı.

Türkiye’nin sağlık turizmindeki potansiyelini tam olarak kullanamadığını belirten Ural, ülkenin avantajlarını ve eksikliklerini değerlendirerek, Türkiye’nin dünya çapında sağlık turizmi lideri olma yolunda ilerlediğini sözlerine ekledi. (DHA)

Related Posts

Uzmanı açıkladı: Yapay zekâ ve sosyal medya, insanları yalnızlaştırıyor

Uzmanı açıkladı: Yapay zekâ ve sosyal medya, insanları yalnızlaştırıyor

Uzmanından öneriler: İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı bu iki yöntemi uygulayın

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, yaz aylarında artış gösteren idrar yolu enfeksiyonlarına karşı en etkili korunma yönteminin düzenli sıvı tüketimi ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi olduğunu bildirdi.

Vitamin alırken sağlığınızdan olmayın… ‘D vitamininin yanlış kullanımı ciddi sorunlara yol açabilir’

İç Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Semiha Ayaydın Kaplan, koronavirüs dönemi sonrasında özellikle de bağışıklığını güçlendirmek için doktor tavsiyesi olmadan D vitamini kullanımında meydana gelen artış hala devam ettiğini söyledi. Dr. Ayaydın Kaplan, “Her vitaminin fazlası zarar. D vitamini eksikliği ciddi bir sağlık sorunu olsa da bilinçsiz ve aşırı kullanımı böbrek ve kalp sağlığı başta olmak üzere pek çok riski beraberinde getirebiliyor” dedi.

CHP’den aile hekimliği uygulamasına tepki: Hastanın gitmediği muayenenin bedeli hekime kesiliyor

CHP’den aile hekimliği uygulamasına tepki: Hastanın gitmediği muayenenin bedeli hekime kesiliyor

Alerjik hastalıkları olanlar için ‘polen’ uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Öğr. Üyesi İhsan Topaloğlu, ülke genelinde artan polen yoğunluğu ile ilgili çocuk, yaşlı ve alerjik hastalığı olanları uyararak, “Saat 05.00-10.00 ile saat 18.00-20.00 arasında polenin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamalarını, kapı ve pencerelerini açmamaları, eve girdiklerinde kıyafetlerini çıkartarak banyo yapmalarını öneriyoruz” dedi.

Merdiven çıkmak bedeni ve zihni nasıl güçlendirir?

Günlük birkaç kat çıkmak, zihinsel becerileri artırabilir