Bel ağrısı çekenlere ’40 dakika’ uyarısı

Bel Sağlığını Korumak İçin Günlük Yaşamda Yapılması Gerekenler

Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Aydoğan, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ümit Dinçer ile Uzm. Dr. Özge Yıldırım, bel sağlığını korumak için önemli ipuçlarını paylaştı.

‘BEL AĞRISI TOPLUMDA ÇOK YÜKSEK OLAN HASTALIK’

Dr. Aydoğan, bel ağrısının toplumda sık görülen bir hastalık olduğunu belirterek özellikle pandemi sürecinde artan bel ağrısı vakalarına dikkat çekti. Bel ağrısının vücutta bir uyarı işareti olduğunu vurgulayan Dr. Aydoğan, belirtiler görüldüğünde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini söyledi.

Eğer bel ağrısı bacağa yayılıyorsa, gece ağrısı yaşıyorsanız veya kilo kaybı varsa ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Dr. Aydoğan, ofis çalışanlarının ergonomik koltuklarda oturması ve düzenli egzersiz yapması gerektiğini önerdi.

‘YILDA 2-3 BEL AĞRISI ATAĞI VÜCUDUN ALARMIDIR’

Dr. Aydoğan, bel ağrısının iş gücü kaybına ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, bu konuda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Eğer yılda 2-3 kez bel ağrısı atağı geçiriyorsanız vücudunuzun alarm verdiğini belirten Dr. Aydoğan, yaşam tarzınızda değişiklikler yapmanız gerektiğini dile getirdi.

‘AYNI POZİSYONDA OTURMAK BEL SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Uzm. Dr. Yıldırım, oturuş pozisyonunun bel sağlığı için önemli olduğunu vurgulayarak, omuzların dik olması ve karın kaslarının kasılı olmasının gerektiğini söyledi. Özellikle pandemi sonrası online çalışmanın yaygınlaşmasıyla aynı pozisyonda uzun süre oturmanın bel sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtti.

‘NASIL YÖNETEBİLECEĞİMİZİ İYİ BİLMEMİZ GEREKİYOR’

Dr. Dinçer, bel ağrısının bireyler için önemli olduğunu vurgulayarak, ağrıları nasıl yönetebileceğimizi bilmemiz gerektiğini söyledi. Uygun egzersizler yapmanın ve doğru adımlar atmanın önemli olduğunu belirten Dr. Dinçer, ağrıların geçmemesi durumunda fizik tedavi uzmanına başvurulması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Sahte bal tehlikesi: Gerçek ve sahteyi ayırt etmek için 3 yöntem

Bal, sofralarımızın vazgeçilmezi ve doğanın en değerli hediyelerinden biri, ancak son yıllarda taklit ve tağşiş ürünler artış gösteriyor. Uzmanlar, sahte ballarla gerçek balı ayırt etmenin sadece tadına bakarak mümkün olmadığını vurguluyor. Peki, gerçek bal nasıl anlaşılır? İşte, sahte balı tespit etmek için dikkat etmeniz gereken 3 altın kural ve güvenilir yöntemler…

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Yanlış diş ipi, diş eti çekilmesine neden olabilir! Doğru olanı nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir