Devremülk Dolandırıcılığına Karşı Tüketici Zaferi

Yalova’daki Devremülk Davasında Tüketici Hakları Korundu

Yalova’da yaşayan Y.İ.V., tatil köyünden yılda 7 gün tatil yapabilmek için 71 bin liraya devremülk satın aldı. Ancak sonradan 4 bin 796 kişiyle paylaşıldığını öğrenerek hukuk mücadelesi başlattı ve kazandı. Yalova 1’inci Tüketici Mahkemesi, Y.İ.V.’nin lehine karar vererek sözleşme, tapu ve senetlerin iptal edilmesine ve ödenen paranın faiziyle birlikte geri ödenmesine hükmetti.

Y.İ.V., 2023 Temmuz’unda İzmir’de bulunan tatil köyünden yılda 7 gün tatil yapmak için devremülk almak istedi. 10 bin lira peşinat veren Y.İ.V., kalan miktar için senetler düzenledi ve toplamda 71 bin liralık bir sözleşme imzaladı. Ancak daha sonra devremülk dolandırıcılığı haberlerini görünce şüphelenen Y.İ.V., avukatı Bahar Dural aracılığıyla hukuk mücadelesi başlattı.

Avukat Dural, yapılan incelemede devremülkün 4 bin 796 hissedarı olduğunu belirledi ve Yalova 1’inci Tüketici Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme, 17 Ocak’ta verdiği kararda sözleşmenin, tapunun ve senetlerin iptaline karar verdi ve ödenen ücretin yasal faiziyle birlikte geri ödenmesine hükmetti.

‘Devremülk Satıcıları Y.İ.V.’yi Kuşadası’nda 3 Gün Ağırlamış’

Avukat Dural, devremülk satıcılarının Y.İ.V.’yi ve ailesini Aydın’ın Kuşadası’nda 3 gün misafir ettiğini belirtti. Y.İ.V.’yi tatilde ağırlayan satıcılar, daha sonra Yalova’da yer alan devremülk için anlaşma sağladılar. Ancak yapılan sözleşme sonrasında tapuda yapılan devir işlemleri ve hissedar sayıları arasında uyumsuzluk olduğu ortaya çıktı.

‘Tüketiciler Hukuki Destek Almalı’

Avukat Dural, benzer durumlardan kaçınmak için tüketicilere hukuki destek almalarını öneriyor. Çünkü bu tür alım satım işlemlerinde dikkatli olmak ve sözleşmeleri detaylı bir şekilde incelemek önem taşıyor. Yapılan hukuk mücadelesi sonucunda Y.İ.V.’nin haklı bulunması, tüketicilerin haklarını koruma adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Related Posts

Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Risk arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Finans Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Zirai don hadisesi önümüzdeki dönem için, başta meyve olmak üzere, işlenmemiş gıda fiyatları üzerinde yukarı yönlü riskleri artırdı.” dedi.

Malatya ve Bursa’daki bazı kuyular ile kaynaklar koruma altına alındı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Malatya ve Bursa’nın bazı ilçe ve mahallelerine içme ve kullanma suyu temin eden kuyu ve kaynakların koruma altına alınmasını kararlaştırdı.

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat: Emlakçılara da yetki verildi

e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisi emlak danışmanlarına da verildi.

MESAM’dan dikkat çeken açıklama: Düğünde çalan müziğe telif hakkı cezası yolda!

MESAM, müzik kullanılan işletmelere yönelik telif uygulamasında yeni bir döneme girildiğini duyurdu. Düğün salonları, kuaförler ve restoranlar da denetime dahil edilecek. Yapılan açıklamada amaçlarının sanatçıların haklarını korumak olduğu vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir